ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ знизив ліміт для переказів грошей без ідентифікації клієнтів до 5 тис. гривень

Вимоги не поширюються на: оплату послуг ЖКГ, оплату податків, штрафів, інших обов'язкових платежів.

НБУ знизив ліміт для переказів грошей без ідентифікації клієнтів до 5 тис. гривень
Фото: пресс-служба НБУ

Національний банк знизив з 15 тис. гривень до 5 тис. граничну суму грошових переказів без ідентифікації клієнтів банків з 28 квітня.

Про це повідомляють на сайті НБУ.

Відзначають, з 28 квітня 2020 року встановлюються оновлені вимоги до переліку інформації про платника й одержувача, яка повинна супроводжувати переказ коштів, але це, за оцінками Нацбанку, не матиме суттєвого впливу на проведення більшості операцій з переказу грошей.

Нові вимоги вводяться в зв'язку з набуттям чинності закону "Про запобігання та протидію легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення".

НБУ нагадав, що законом передбачені дві основні вимоги: здійснення ідентифікації та верифікації платника, а також супровід переказу коштів необхідним переліком даних щодо платника й одержувача.

Водночас оновлені вимоги закону не поширюються на: оплату житлово-комунальних послуг, оплату податків, штрафів, інших обов'язкових зборів і платежів (незалежно від суми), оплату кредиту в сумі до 30 тис. гривень; перекази для оплати товарів і послуг, здійснені платником за допомогою платіжної картки (або іншого електронного платіжного засобу), якщо номер картки супроводжує переказ (незалежно від суми), всі наявні перекази в межах України до 5 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше Нацбанк назвав топ 5 країн за грошовими переказами в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram