ГоловнаЕкономікаДержава

Російська нафта подешевшала до рівня 1999 року

Барель Urals продають по 16 доларів.

Російська нафта подешевшала до рівня 1999 року
Фото: twitter.com/NaftogazUkraine

Російська нафта подешевшала до рівня 1999 року, заявило в понеділок агентство Argus Media.

Вартість сорту Urals для Північно-Західної Європи наприкінці минулого тижня опустилася до $16,2 за барель на умовах поставки CIF (порт Роттердам). Це найнижчий рівень з червня 1999 року, так дешево російська нафта в цьому столітті ще не коштувала.

Зниження цін пов'язане з інформацією про збільшення відвантажень з російських портів. У квітні вони зростуть майже на 13% порівняно з березнем, оскільки в Росії починається сезон ремонтів на нафтопереробних заводах, а угода ОПЕК+, яка обмежувала видобуток, припиняє існування.

"Учасники ринку не відкидають доволі тривалого періоду збереження низьких цін на нафту через скорочення нафтопереробки. Попит на чимало нафтопродуктів у світі різко скоротився внаслідок значного зниження світової економічної активності через пандемію коронавірусу. Закінчення терміну дії угоди ОПЕК+ лише погіршило ситуацію", - повідомило агентство.

Нагадаємо, ціни на світовому нафтовому ринку почали знижуватися в січні, після початку епідемії коронавірусу і подальшого падіння попиту на паливо. Обвал стався 9 березня після розвалу угоди ОПЕК і Росії. Саудівська Аравія, а пізніше Ірак, Кувейт і ОАЕ також заявили, що готові продавати нафту зі знижками від світової ціни. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Росія капітулювала в нафтовій війні. Саудівська Аравія і США цього не помітили".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram