ГоловнаСвіт

Патріарх Кирило закликав вірян не відвідувати храми через коронавірус

Предстоятель РПЦ визнав загрозу коронавірусу "дуже великою"

Патріарх Кирило закликав вірян не відвідувати храми через коронавірус
Патриарх московский Кирилл
Фото: EPA/UPG

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) закликав вірян тимчасово утриматися від відвідування храмів через поширення коронавірусу та молитися вдома.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Я б ніколи цього не сказав, якби не дивний, святий приклад преподобної Марії Єгипетської (християнська свята, яка провела 47 років у пустелі на самоті, дотримуючись посту, - ред.)", - цитує проповідь патріарха Кирила після недільної літургії в храмі Христа Спасителя державне російське агентство РИА Новости.

За даними РБК, цього тижня в Санкт-Петербурзі заборонили відвідувати об'єкти й території релігійних організацій у рамках заходів щодо боротьби з вірусом. Заборона була введена губернатором Петербурга Олександром Бєгловим, вона не поширюється на служителів і персонал релігійних організацій.

Обмеження діятиме з 28 березня по 5 квітня. Саме на цей період президент РФ Володимир Путін анонсував дев'ятиденні довгі вихідні.

У РПЦ визнали захід таким, що суперечить Конституції, пославшись на ст. 28 основного закону і п.1 ст. 3 ФЗ "Про свободу совісті та релігійні об'єднання", які гарантують росіянам свободу віросповідання. У Московській патріархії заявили, що обмежити ці права можуть тільки федеральні закони, акти органів влади суб'єктів Росії такої сили не мають.

За останніми даними, кількість заражених людей у Росії перевищила 1,5 тис., вісім людей померли, 64 вилікувалися.

Нагадаємо, ПЦУ і УГКЦ попросили мирян не відвідувати церкви на час карантину, літургії проводять онлайн.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram