ГоловнаЕкономікаБізнес

Власники "Росток-Холдингу" врегулювали конфлікт

Під управлінням ГК "Росток-Холдинг" залишається близько 35 тис. га.

 Власники "Росток-Холдингу" врегулювали конфлікт

Конфлікт всередині групи компаній "Росток-Холдинг" врегульовано і він залишився в минулому, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на генерального директора ГК Андрія Шваба. Згідно з досягнутими домовленостями, Яків Грибов увійшов до складу акціонерів Rostok Agroinvest Limited з часткою 49,9 %, ще 49,9 % – у Віктора Купавцева, 0,2 % – у Віктора Киянівського. До конфлікту він був одним із власників холдингу з часткою 30 %, інші 70 % належали Купавцеву. Після перерозподілу часток разом зі зменшенням частки акцій на користь Киянівського було виділено кілька підприємств групи в Ічнянському регіоні Чернігівської області з земельним банком близько 11,3 тис. га.

"На сьогодні група компаній складається з низки підприємств. Кіпрська холдингова компанія Rostok Agroinvest Limited має двох основних бенефіціарів. Це Яків Грибов і Віктор Купавцев. Обидва мають по 49,9% акцій. Кіпрська компанія володіє українською холдинговою компанією ТОВ "Росток-Холдинг", якій, зі свого боку, належить кілька інших українських агропідприємств", – цитують в повідомленні на сайті агрохолдингу в середу її гендиректора.

Дозвіл Антимонопольного комітету України на збільшення частки Samoran Investments Limited, кінцевим бенефіціаром якої є Грибов, у групі компаній "Росток-Холдинг" до 49,9 % акцій було отримано 9 квітня 2020 року

"Яків Грибов є бенефіціаром компанії Nemiroff. Наявність одного й того ж вигодоодержувача у двох різних бізнесах не шкодить компаніям, навпаки, дозволяє ділитися досвідом і застосовувати інноваційні напрацювання в системі управління бізнесом. Що стосується операційної діяльності, то компанія Nemiroff не матиме відношення до цієї групи компаній "Росток-Холдинг", – пояснили в агрохолдингу.

За його інформацією, після реорганізації шляхом виділення частини підприємств Ічнянського регіону на користь Киянівського, а також унаслідок продажу віддалених ділянок земель, під керуванням ГК "Росток-Холдинг" залишається близько 35 тис. га.

"Це Новгород-Сіверський регіон Чернігівської області з банком землі приблизно 13 тис. га та елеватором на 27 тис. тонн зберігання, а також Глухівський регіон Сумської області з банком землі орієнтовно 22 тис. га та елеваторні потужності на 46,5 тис. тонн зберігання, які ми плануємо збільшити до 72 тис. тонн зберігання до середини осені цього року", – зазначили в групі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram