ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" підписала меморандум з китайською CRCC

Китайці вкажуть УЗ на "вузькі місця" на шляху до ЄС.

"Укрзалізниця" підписала меморандум з китайською CRCC
Фото: Александр Рудоманов

Компанія "Укрзалізниця" у понеділок підписала меморандум про співпрацю з корпорацією China Railway Construction Corp. Ltd.

Про це повідомила пресслужба УЗ і Міністерство інфраструктури.

Метою меморандуму є розвиток залізничного сполучення між Китаєм та Україною.

"Разом з CRCC ми плануємо визначити можливі інфраструктурні вузькі місця, які є на маршруті Китай - ЄС і розробити план заходів щодо їх усунення. Це дозволить зробити цей маршрут більш швидким і привабливим для клієнтів", - заявив глава УЗ Євген Кравцов.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, Україна розраховує перезапустити і активізувати свою участь в китайському проєкті "Один пояс - один шлях", щоб повною мірою реалізувати транзитний потенціал у континентальному вантажообігу.

"Ми хочемо знайти таку форму і формулу участі України в цьому багатосторонньому проєкті, щоб модель win-win, тобто взаємний виграш сторін, була максимально реалізована", - сказав він.

"Той факт, що китайська корпорація вирішила відкрити в Україні представництво і підписати меморандум про стратегічну співпрацю свідчить про те, що економічна ситуація в Україні змінюється, поліпшується інвестиційний клімат і найбільші іноземні технологічні та виробничі гіганти зацікавлені працювати на українському ринку", - сказав Криклій.

Меморандум підписали голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, член правління "Укрзалізниці" Ремігіуш Пашкевич і заступник гендиректора CRCC Ванг Хонгвей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram