ГоловнаЕкономікаДержава

ДніпроОДА назвала фейком інформацію про підрядника в аеропорту Дніпра

Переможець ще не визначений, кажуть у відомстві.

ДніпроОДА назвала фейком інформацію про підрядника в аеропорту Дніпра

Дніпропетровська облдержадміністрація назвала дезінформацією новини в ЗМІ про те, що нібито переможцем тендеру на проєктування злітно-посадкової смуги нового аеропорту в Дніпропетровській області стала компанія "Прогресстех-Україна". Про це йдеться в офіційній заяві на сайті адміністрації.

"В Інтернеті з'явилася інформація, що вже визначено проєктувальника злітно-посадкової смуги нового аеропорту в Дніпропетровській області. Мовляв, стратегічним для України об'єктом займатиметься компанія ТОВ "Прогресстех-Україна", - повідомляє пресслужба Дніпропетровської ОДА.

Як пояснили у відомстві: "Це фейк, заснований на незнанні автором публікації закону "Про публічні закупівлі". Система електронних держзакупівель Prozorro дійсно вибрала головним претендентом на перемогу цю фірму, оскільки вона за правилами аукціону запропонувала найнижчу серед учасників ціну робіт. Але ТОВ "Прогресстех-Україна" не визнане переможцем". У держадміністрації кажуть: "Після аукціону за процедурою починається перевірка тендерного комітету. Він детально вивчить пропозицію претендента, його документи". Це триватиме не менш ніж п'ять робочих днів. Претендент може отримати відмову через недоліки, виявлені в його тендерній пропозиції. А на перемогу в тендері може претендувати наступна компанія-учасниця аукціону.

"Жодна компанія, яка має проблеми з законом або не виконує умов тендерів, допущена до робіт не буде. Тому "зрада" скасовується", - запевняють у держоргані.

Також у Дніпропетровській ОДА уточнили, що "тендер на визначення проєктувальника злітно-посадкової смуги проводить держпідприємство "Фінінпро". Воно розпоряджається коштами, які Мінінфраструктури спрямовує на будівництво злітно-посадкової смуги. Дніпропетровська ОДА не організовує та не проводить тендерів, а виступає центром, який координує дії всіх учасників проєкту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram