ГоловнаЕкономікаБізнес

На маршрути через міст Патона вийшли тільки короткі тролейбуси

Торік стан моста визнали критичним.

На маршрути через міст Патона вийшли тільки короткі тролейбуси
Фото: Информатор

На маршрути через київський міст імені Патона в понеділок вийшли тільки короткі тролейбуси.

Інформація про це з'явилася вранці 20 січня в соціальних мережах, вона також підтверджується даними GPS-моніторингу громадського транспорту. Наприклад, усі тролейбуси маршруту №50 (Милославська - ст. м. Либідська) - одиночні, тоді як на скороченому маршруті №50к до Дарницької площі їздять тролейбуси-гармошки.

У колцентрі "Київпастрансу" кореспонденту LB.ua теж підтвердили цю інформацію. "Так, так, це правда", - відповів співрозмовник видання, але причини такого рішення він не повідомив.

На сайті "Київпастрансу" йдеться, що на бульварі Перова через технічні причини вранці 20 січня затримувався рух тролейбусів №29, 50, 50к, а на проспекті Лобановського - тролейбусів №1, 11, 12, 42д.

Нагадаємо, що в 2019 році стало відомо про те, що Інститут сталевих конструкцій імені Шимановського визнав стан моста Патона критичним.

Міст Патона через Дніпро було введено в експлуатацію в 1953 році, він був найбільшим у світі суцільнозварним мостом, у якого всі шви, включаючи і монтажні, виконані за допомогою автоматичного зварювання. Це найважливіша транспортна артерія Києва, яка з'єднує центр міста з великими лівобережними житловими масивами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram