ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінекоенерго вирішило створити ДП "Укрвугілля"

Государство попробует улучшить систему реализации угля.

Мінекоенерго вирішило створити ДП "Укрвугілля"
Фото: порт "Южный"

Міністерство енергетики і захисту навколишнього середовища має намір створити державне підприємство "Укрвугілля".

Відповідний наказ підписано 14 січня.

Департаменту вугільно-промислового комплексу було доручено створити ДП "Укрвугілля" з юридичною адресою - проспект Академіка Палладіна, 46/2 у Києві.

Підприємство створюється для поліпшення чинної системи реалізації вугілля, видобутого на державних шахтах.

"З метою усунення недоліків чинної системи реалізації вугілля, видобутого державними вугледобувними підприємствами, що належать до сфери управління Мінекоенерго, проведення єдиної державної політики щодо видобутку, переробки і реалізації вугілля, оптимізації структури ринку закупівель (у тому числі імпортних), налагодження єдиної комунікативної платформи для оперативного реагування виконавчої і законодавчої влади для вирішення нагальних проблем вугільної галузі міністерство створює "Укрвугілля", - йдеться у повідомленні.

Основною метою створення компанії як спеціалізованого державного підприємства є забезпечення належного прозорого функціонування ринку вугілля, захист українського виробника від впливу неконтрольованого імпорту і стійке забезпечення потреби вітчизняних споживачів у дефіцитних марках вугілля.

Нагадаємо, що за 11 місяців 2019 року в Україні видобули 22,8 млн тонн енергетичного вугілля газових і антрацитових марок. У 2018 році видобуток склав майже 27,5 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram