ГоловнаЕкономікаБізнес

Головою наглядової ради "Укроборонпрому" обрано Абромавичуса

Наглядова рада є вищим органом управління "Укроборонпрому".

Головою наглядової ради "Укроборонпрому" обрано Абромавичуса
Фото: panoptikon.org

Головою наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" обрано колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Рішення було прийнято на першому засіданні наглядової ради в новому складі.

Крім Абромавичуса, в неї увійшли Давид Арахамія й Андрій Загороднюк. У попередньому складі наглядову раду "Укроборонпрому" очолював ректор НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" Михайло Згуровський, якого президент Зеленський днями вивів із наглядової ради держконцерну.

Наглядова рада є вищим органом управління "Укроборонпрому", до її повноважень належить затвердження стратегії розвитку і напрямків діяльності концерну, здійснення контролю за виконанням концерном і його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва, затвердження напрямків діяльності концерну, а також визначення інвестиційної політики.

Крім того, наглядова рада здійснює контроль за ефективним використанням і збереженням об'єктів державної власності, переданих в управління концерну, здійсненням фінансово-господарської діяльності концерну і виконує інші завдання відповідно до статуту "Укроборонпрому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram