ГоловнаКультура

Організатори не планують, але готові перенести Книжковий Арсенал 2020 через коронавірус

"Якщо рівень загрози буде зростати, ми готові перенести Книжковий Арсенал на інший період".

Організатори не планують, але готові перенести Книжковий Арсенал 2020 через коронавірус
Фото: Facebook / Mystetskyi Arsenal

Мистецький Арсенал оприлюднив зміни в своїй роботі через коронавірус і оголошення карантину.

Як повідомляється на сайті інституції, організатори виставки "Відбиток. Українська друкована графіка ХХ-XXI століть", яка відкриється наступного тижня, запишуть і опублікують відео про виставку, щоб відвідувачі змогли з нею ознайомитися, не приходячи в Арсенал.

Проєкт, кураторками якого виступили Катерина Підгайна та Ірина Боровець, розповідає про столітню трансформацію української графіки.

"Здоров'я та безпека відвідувачів Мистецького Арсеналу - пріоритет для нашої інституції, - йдеться в заяві. - Розуміючи всі ризики, пов'язані з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2, і обмеження, які накладає карантин, ми змінюємо нашу роботу".

За словами директорки Арсеналу Олесі Островської-Лютої, вони відмовилися від традиційного відкриття виставки "Відбиток", а масові заходи проєкту перенесли на більш пізній період.

Також організатори заявили, що налаштовані на проведення 10-го фестивалю Книжковий Арсенал за планом - в травні 2020 року. "Але якщо рівень загрози буде зростати, Мистецький Арсенал готовий перенести проведення Книжкового Арсеналу на інший період".

Нагадаємо, в Києві ввели профілактичні заходи для нерозповсюдження коронавірусу SARS-CoV-2 до кінця березня. Зокрема, буде тимчасово обмежений освітній процес в закладах загальної та вищої освіти, в дитячих садках, в художніх, спортивних школах. Також буде обмежено проведення масових заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram