ГоловнаКультура

На нову концепцію Шевченківської премії Мінкульт витратить 1,15 млн

Ця сума перевищує розмір щорічних виплат усім лауреатам премії.

На нову концепцію Шевченківської премії Мінкульт витратить 1,15 млн

Міністерство культури має намір упровадити нову стратегію і концепцію Національної премії ім. Тараса Шевченка. Як свідчить система електронних закупівель Prozorro, відомство витратить на це 1,15 млн гривень.

Ця сума перевищує розмір щорічних виплат усім лауреатам премії.

У тендері переміг єдиний його учасник - ТОВ «Ай Ес Ді Груп». Замовником є спеціально створене Мінкультом державне підприємство «Центр захисту інформаційного простору України».

Серед завдань виконавця: розробка айдентики премії, стратегії її комунікації, розробка інформаційних продуктів, сценарії заходів, інформаційно-аналітичні дослідження і т.д.

Усі роботи розбито на три напрямки. На розробку нової концепції заплановано витратити 539 тис. гривень, на створення нової айдентики - 292 тис. гривень, на розробку маркетингової стратегії - 317 тис. гривень. При цьому прописані в проєкті роботи повністю або частково дублюють функції, які покладені на підрозділи самого міністерства.

Наприклад, за напрямом «Розробка нової концепції» вартістю 539 тис. гривень заплановано провести опитування 20 діячів культури і організувати два круглі столи. За підсумками заплановано створити презентацію і творчі звіти з розгорнутим описом остаточного бачення Шевченківської премії.

Нагадаємо, Шевченківська премія - найвища державна нагорода України в галузі культури і мистецтва. Рішення про присудження премії приймає президент України на основі пропозицій Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Розмір Шевченківської премії з 2016 року становить 192 тис. гривень. Таким чином, загальний розмір премії становив 1,2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram