ГоловнаКультура

"Чорнобиль" отримав "Золотий глобус" у номінації "Найкращий мінісеріал"

У неділю в Каліфорнії пройшла 77-ма церемонія вручення нагороди.

"Чорнобиль" отримав "Золотий глобус" у номінації "Найкращий мінісеріал"
Кадр из сериала 'Чернобыль'
Фото: Радио Свобода

Мінісеріал "Чорнобиль", створений у копродукції з HBO і Sky, отримав "Золотий глобус" у номінації "Найкращий мінісеріал або телефільм".

77-ма церемонія вручення нагороди відбулася в неділю в місті Беверлі-Гіллз, штат Каліфорнія.

Серіал "Чорнобиль" режисера Йохана Ренка розповідає про аварію на Чорнобильській АЕС 1986 року. Головні ролі в ньому виконали Емілі Вотсон, Стеллан Скарсгард і Джаред Гарріс. Серіал складається з п'яти епізодів.

У конкурсі "Чорнобиль" висувався в чотирьох категоріях, а в номінації на "Найкращий мінісеріал" також брали участь серіали "Пастка-22", "Фоссі/Вердон", "Найгучніший голос", а також "Неймовірне".

Нагадаємо, у вересні минулого року "Чорнобиль" переміг у трьох із 19 номінацій американської телевізійної премії Emmy Awards. Окрім того, Emmy отримав режисер серіалу Йохан Ренк, а також сценарист Крейг Мейзін за, відповідно, найкращу режисуру і найкращий сценарій серед мінісеріалів.

Прем'єра серіалу "Чорнобиль" відбулася в травні цього року. Уже наприкінці місяця мінісеріал обійшов "Гру престолів" у рейтингу серіалів найбільшого сайту про кіно Internet Movie Database (IMDb) і очолив його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram