ГоловнаКультура

Директор комунального департаменту Харкова попросив вибачення за знищення дитячої виставки плакатів

Виставку покажуть ще раз, але вже в іншому форматі.

Директор комунального департаменту Харкова попросив вибачення за знищення дитячої виставки плакатів
Фото: Биеннале молодого искусства

Директор харківського департаменту комунального господарства Олексій Богач попросив вибачення за знищення дитячої виставки «Плакат на коліні» в Харкові. Причиною знищення він назвав бюрократичну помилку. Про це повідомляє прес-служба Бієнале молодого мистецтва.

В офіційному листі-вибаченні Олексія Богача йдеться, що офіційний дозвіл, який отримували організатори виставки, не було вчасно передано будівельним підрядникам, у чиїй експлуатації були паркани, на яких планувалося проведення виставки. Відповідно, ці підрядники не попередили охоронців і двірників, до завдання яких входить щоденне прибирання будь-яких матеріалів, розміщених на зборах без дозволу.

При цьому, працівники не були здатні самостійно визначити цінність об'єктів, які були розміщені на парканах, і все зачистили, не повідомивши керівництву.

"З огляду на зазначене, перепрошуємо організаційний комітет Бієнале молодого мистецтва, студію Aza Nizi Maza і, через них, дітей - авторів плакатів за ситуацію, що склалася і пропонуємо всебічне сприяння як у можливому повторенні виставки, так і в інших проектах, пов'язаних з мистецькими акціями в міському просторі", - наголошується в листі Богача.

PR-директорка Бієнале молодого мистецтва Іванна Скиба-Якубова зазначила, що різні люди запропонували допомогти відшкодувати вартість експозиції. Тому місто зможе побачити роботи дітей. Також вона зазначила, що оновлена виставка не буде повторенням попереднього формату. "Як саме виглядатиме нова експозиція - вирішують куратори", - сказала вона.

Нагадаємо, 19 квітня в Харкові знищили дитячу акцію "Плакат на коліні", перша подія Дитячої програми Бієнале молодого мистецтва. Монтаж плакатів закінчили близько 6 ранку, а вже о 9 ранку паркани були ретельно зачищені. Над створенням 120 плакатів працювали 70 учнів і учениць, кілька викладачів і координатор студії Aza Nizi Maza. Плакати малювали три місяці, ще тиждень пішов на те, щоб відсканувати й роздрукувати роботи.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram