ГоловнаКультура

Disney+ виріже "расистську" сцену з мультфільму "Дамбо"

Під заборону також потрапила "Пісня Півдня" через зображення афроамериканців у період після рабства.

Disney+ виріже "расистську" сцену з мультфільму "Дамбо"
Сцена с воронами из "Дамбо"

Потоковий сервіс Disney+, який запустився в листопаді цього року, виріже сцену з мультфільму "Дамбо" 1941 року через те, що вона вважається расистською.

Також корпорація не буде показувати мюзикл "Пісня Півдня" 1946 року випуску, який критикують за зображення афроамериканців у період після рабства. Про це повідомляє The Guardian.

Disney+ збирається вирізати сцену Джима Кроу з мультфільму "Дамбо" з воронами, які курять сигари, оскільки вважають це злегка завуальованими расистськими карикатурами.

Ця сцена також не була включена в римейк Тіма Бертона 2019 року.

Проти такої цензури виступила авторка і голлівудський історик Карі Бічем (Cari Beauchamp). Вона зазначила, що "Пісню Півдня" варто показувати, але з певними вирізками. "Більше не показувати - це означає робити вигляд, що цього не існує", - додала Бічем (Beauchamp). На її думку, такі мультфільми теж відображали певний час у світі. "Дісней любить, коли його хвалять за те, що в нього є принцеси з різних верств суспільства, але ви повинні дивитися на всю історію", - сказала вона.

Критик і автор книг Ешлі Кларк вважає, що покази суперечливих фільмів з расистськими елементами мають вирішальне значення для розуміння расизму в минулому, яким би болючим він не був.

Нагадаємо, стримінговий сервіс Disney+ запустився в США з 12 листопада. Чи буде доступна платформа в Україні, поки що невідомо. Вартість передплати становитиме $6,99 на місяць або $69,99 на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram