ГоловнаСвіт

Онука Діснея розкритикувала зарплату голови корпорації The Walt Disney

Голова корпорації Роберт Айгер отримав за 2018 рік $65 млн.

Онука Діснея розкритикувала зарплату голови корпорації The Walt Disney
Фото: fastcompany

Власниця акцій компанії The Walt Disney Ебігейл Дісней заявила, що $65 млн, виплачені в 2018 році керівнику корпорації Роберту Айгеру, - "божевільна сума". Про це повідомляють у публікації на Fastcompany і в Twitter Ебігейл.

Ебігейл Дісней є онукою співзасновника The Walt Disney Company Роя Діснея і внучатою племінницею Волта Діснея.

Вона зазначила, що висловлюється від себе, а не від імені всієї родини.

"Що заважає передати частину прибутку - тобто плодів праці найманих робітників компанії - комусь крім її верхівки? Я не кажу, що Айгер не заслуговує бонуса. Ще й як заслуговує. Він чудовий і керує компанією чудово. І я в курсі, що 125 тисяч співробітників отримали бонуси розміром $1000 після здачі фінансової звітності. Ось так були витрачені $125 млн. А ще $3,6 млрд були витрачені на викуп акцій. Ви жартуєте, чи що?" - обурилася Ебігейл Дісней.

Вона додала, що 85% акцій компанії належать 10% найбагатших американців, тож викуп зіграв саме їм на руку. Вона підкреслила, що таким чином збільшується економічна нерівність.

Щоб змінити цю ситуацію, Ебігейл запропонувала половину виплачених наприкінці року бонусів ($65 млн) і плюс половину всіх бонусів, отриманих топ-менеджерами компанії, розподілити між усіма співробітниками компанії. Вона підрахувала, що 50 тис. працівників могли б отримати надбавку в розмірі $740, якби багатомільйонну "надбавку" Айгера перерозподілили на їхню користь.

"Додайте 50% бонусів інших менеджерів вищої ланки і отримаєте радикальну зміну життєвих умов для людей, які працюють повний день і живуть у межах (або за межею) бідності", - заявила вона.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року корпорація Walt Disney Co оголосила, що 12 листопада запустить власний стримінговий сервіс. Вартість становитиме $6,99 на місяць або $69,99 за рік. У перший же рік роботи сервіс випустить більш ніж 25 оригінальних серіалів і 10 фільмів. Окрім цього, будуть доступні програми і фільми виробництва компаній: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars і National Geographic.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram