ГоловнаКультура

У Києві завершилися зйомки американського серіалу "Чорнобиль"

Прем'єра запланована на 2019 рік.

У Києві завершилися зйомки американського серіалу "Чорнобиль"
Фото: ukrinform.ru

У центрі Києва завершилися зйомки міні-серіалу "Чорнобиль" виробництва американського телеканалу HBO спільно з британським Sky.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Частина епізодів знімалася на вулиці Богдана Хмельницького, у кварталах від Пушкінської до Володимирської. Заради зйомок частину вулиць перекрили за розпорядженням Київської міськдержадміністрації.

Під час зйомок деякі установи та магазини змінили вивіски. Зокрема, розташований у цьому кварталі "Укрінформ" став "Музичною школою №32", а навпроти агентства з'явився кіоск "Тютюн". Також кияни могли побачити на вулицях транспорт 1980-х років.

Фото: ukrinform.ru

Фото: ukrinform.ru

Серіал про аварію на Чорнобильській атомній електростанції буде складатися з п'яти серій. Прем'єра запланована на 2019 рік. У головних ролях - британські актори Джаред Гарріс ("Корона", "Експеримент: Зло") і Емілі Вотсон ("Розсікаючи хвилі"), Стеллан Скарсгард ("Розсікаючи хвилі", "Догвілль", "Німфоманка"). Актор грає члена ЦК КПРС і голову державної комісії з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Бориса Щербину.

Сценаристом стрічки є американський сценарист і режисер Крейг Мезін, який був керівником Walt Disney Company в 90-ті роки. Режисер - шведський кінорежисер, музикант, кліпмейкер Юхан Ренк.

Нагадаємо, цей серіал - перша спільна робота для Скарсгарда і Вотсон з 1996 року, коли вони зіграли у фільмі "Розсікаючи хвилі" Ларса фон Трієра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram