Ірпінь стає європейським містом. Рецепт простий: зупинили розкрадання бюджету

Перші сто днів роботи в якості міського голови стали суворим іспитом на професійну й громадську зрілість – зважаючи на зовнішню агресію та внутрішню недовіру до будь-яких дій влади. Тому вважаю своїм обов’язком прозвітувати перед жителями міста щодо зробленого за цей період. Вони виявили свою довіру, обравши мене міським головою, і цю довіру втрачати не можна.

Завдяки тому, що в місті припинено розкрадання бюджету, в Ірпені з’явилися нові інфраструктурні об’єкти: дитяча поліклініка, парк, сквери. Моє завдання – змінити якість життя кожного мешканця. Нікому не потрібна суха статистика, якщо змін на краще не відчуває кожна ірпінська родина. Я вдячний за довіру, виявлену мені під час виборів міського голови. Україна переживає нелегкі часи, тому саме зараз мій головний обов’язок – виправдати сподівання простих людей, дати їм віру та надію, що попри все Ірпінь та Приірпіння стануть зразковим регіоном щодо якості роботи чиновника на благо громади.

Ці сто дні стали суворим іспитом на професійну й громадську зрілість в умовах зовнішньої агресії та внутрішньої недовіри до будь-яких дій влади.

За цей період ухвалено Статут територіальної громади міста Ірпінь, Положення про громадські слухання та Положення про місцеві ініціативи. Створено новий офіційний сайт Ірпінської міської ради, організовано навчання працівників міськвиконкому в межах підготовки до запровадження електронного урядування, скасовано всі обмеження порядку організації та проведення мирних масових зібрань, встановлені попередньою владою, перейменовано дві вулиці, а трьом вулицям повернуто історичні назви.

Протягом цього часу облаштовано два сквери – сквер Миру на розі вулиць Миру і 8-го Березня та сквер на розі вулиць Паламарчука і Грибоєдова; відкрито нову дитячу поліклініку; запроваджено програму громадського здоров’я; розпочато реконструкцію міського парку відпочинку імені Правика; прокладено каналізаційні мережі до дитячої та дорослої поліклінік; встановлено бювет у новому сквері Миру; оновлено розмітку на дорогах; пофарбовано придорожні бордюри; відновлено вуличне освітлення; придбано новий модифікований сміттєвоз; встановлено 10 зупинок громадського транспорту; замінено 1102 вікна у школах та дошкільних установах Ірпеня та Приірпіння.

Ми не оминули і питання допомоги учасникам АТО. На сьогодні створено єдиний центр координації дій з надання допомоги учасникам АТО, членам їхніх родин та переселенцям, за адресою вул. Шевченка, 3а; забезпечено пільги з оплати житлово-комунальних послуг бійцям та членам їхніх сімей; надано земельні ділянки учасникам АТО та створено базу даних тих, хто претендує на отримання наділу; запроваджено пільговий проїзд у громадському транспорті для учасників АТО та членів їхніх родин.

Я намагаюся, щоб до мене на особистий прийом потрапили всі охочі – і кількість таких людей зросла вп’ятеро, до 150 громадян на місяць. За перших 100 днів роботи було проведено 10 сесій міської ради, на яких розглянуто 464 некомерційні питання громадян.

За звітний період створено робочу групу, що має вибудувати стратегічний план розвитку Ірпеня до 2020 року, робота над яким триватиме до 22 квітня 2015-го.

Ми визначили сім першочергових завдань на 2015 рік. Зокрема: робота над безпечністю міста – організація патрулювання міста та встановлення 300 вуличних відеокамер. Будівництво трьох дошкільних закладів. Капітальний та поточний ремонт доріг. Відкриття чотирьох амбулаторій сімейної медицини. Створення центру реабілітації учасників АТО. Покращення екологічної ситуації – будівництво водоочисної станції та висадження 2000 дерев. Та відродження культури міста: ремонт Центрального будинку культури та міської бібліотеки, проектування Центру культури та мистецтв Ірпеня, відкриття театру Андерсена.

Хочу подякувати всім, хто допомагав мені працювати в цей період. Жоден міський голова не може нічого змінити без розуміння та підтримки громади. Мені приємно, що люди дозволяють мені забрати руку з пульсу міських проблем. Я дякую кожному, хто прийшов до мене на прийом зі своїми проблемами та зі скаргами на бездіяльність чи свавілля окремих чиновників. Та найбільша моя подяка тим, хто виступив з ініціативами щодо відродження Ірпеня та зробив свій внесок у нашу спільну справу.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram