ГоловнаБлогиБлог Алексея Давиденко

Соціальні ініціативи Януковича в аптеках Попова не працюють (ВІДЕО)

Після того, як численні журналістські розслідування показали, що купувати ліки пенсіонерам та інвалідам дешевше в комерційних аптеках, аніж зі знижкою 25% у комунальних аптеках “Фармація”, я вирішив перевірити, як працює картка киянина у комунальних аптеках м. Києва.

Соціальна ініціатива Президента не працює!

У першій же цілодобовій комунальній аптеці “Фармація” №81 на Троєщині, за адресою проспект Маяковського, 73, фармацевт відмовилася обслуговувати покупця за карткою киянина, посилаючись на те, що дана електронна карта працює лише в денний час.

У наступній цілодобовій аптеці “Фармація” №7 по вул. Артема, 10, ситуація повторилася. Водночас, я зміг зафіксувати на відео не тільки факт відмови обслужити покупця за карткою киянина, а й пояснення причин для відмови. Нібито скористатися карткою киянина можна виключно з 9:00 ранку до 20:00 вечора.

Виходить, крім того, що за карткою киянина ліки в комунальних аптеках значно дорожчі, ніж у приватних, так ще й обмежений час для застосування головної соціальної ініціативи Президента України Януковича, яка за задумом повинна була полегшити життя пенсіонерів, ветеранів та інвалідів і замінити їм численні пільгові посвідчення.

Хочу нагадати, що київська влада витратила десятки мільйонів гривень на обладнання комунальних закладів столиці картковими терміналами та програмним забезпеченням для безперешкодної роботи головного соціального проекту столиці. А прем'єр-міністр України Микола Азаров, який особисто презентував цей соціальний мега-проект, наголошував, що картка киянина, яка одночасно є пільговим посвідченням, проїзним документом та документом для отримання знижок, повинна працювати будь-де і будь-коли.

Через ЗМІ я звертаюся до голови КМДА Олександра Попова, профільного зама голови КМДА Руслана Крамаренка та до заступника голови АП Ірини Акімової з проханням роз'яснити час роботи картки киянина. І в разі, якщо підтвердиться факт незаконності обмеження користування карткою, покарати відповідальних за впровадження даної програми в комунальних аптеках “Фармація”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram