ГоловнаБлогиБлог Всеволода Шаманича

Вихід з ПАРЄ: іміджева загроза Україні

Україна вустами міністра закордонних справ Павла Клімкіна заявила про можливий вихід з ПАРЄ у разі повернення туди РФ, яке вже готується. Окрім того, вітчизняні можновладці заявили про невизнання Україною результатів виборів до Держдуми РФ, оскільки вони проводяться в тому числі і на окупованих територіях (Крим). Це ще один виток зовнішньополітичної операції РФ з повернення на міжнародну арену. У минулих записах я вже акцентував на тому, що політика РФ зараз сконцентрована в першу чергу на відновленні іміджу Росії, підкупі європарламентарів і роботі з елітами набагато більше, аніж на збройних провокаціях на фронті.

Фото: www.svobodanews.ru

Рішення МЗС «взяти на понт» ПАРЄ може дійсно вийти боком для України, адже нікому не відомо що утне завтра РФ з парламентської трибуни в цьому органі. На жаль, на розповіді про розіп'ятих хлопчиків з вуст російських парламентарів буде просто нікому відповісти, якщо Україна вийде з ПАРЄ. Варто визнати факт: євроструктури подібні до ПАРЄ виявились недієвими у адекватній політиці щодо РФ. Однак позбавити Україну ще однієї комунікаційної точки було б дуже небезпечно: вихід з ПАРЄ в очах світового політикуму може стати початком зовнішньополітичної ізоляції України. Додайте до цього провал ряду важливих реформ нашим урядом, інші фактори, які завдають нашій державі ударів по іміджу і будьте впевнені: держава опинилась на межі іміджевого колапсу.

Я зовсім не прихильник напівмертвих символічних європейських структур. Але це реальна можливість Україні заявити про свою позицію, привернути увагу до себе. Нажаль єдина реальна сила яку дають такі інституції нашій державі – майданчик для комунікації, місце з якого можна транслювати найважливіші меседжі, потрібні для захисту іміджу нашої країни на Заході. Питання недієвості цих інституцій також важливе, але усе що ми можемо брати з них ми маємо брати. Тактика РФ стає ще більш гібридною і прогнозовано, що Росія тепер використовуватиме в першу чергу засоби розвідки і дипломатії. Саме тому зовнішня політика зараз стає ключовим засобом оборони України.

Всеволод Шаманич Всеволод Шаманич , Журналіст, співзасновник проекту "Українська мрія"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram