ГоловнаБлогиБлог Алексея Давиденко

Іменем України судді кришують незаконний кіосковий бізнес

Судді районних столичних судів протягом останнього тижня ухвалюють безпрецедентні рішення щодо заборони демонтажу незаконних кіосків на центральних вулицях міста.

Наприклад, Дарницький райсуд ухвалює рішення заборонити Управлінню благоустрою Києва демонтувати самовільно встановлені кіоски на вулицях Хрещатик, Богдана Хмельницького, Льва Толстого, бульварі Лесі Українки та на Центральному ЖД вокзалі.

Фото: Микола Даневич

Але найбільш дивує той факт, що ухвалені суддівські рішення стосуються кіосків, які навіть ще не встановлені. Тепер по місту цілодобово їздять фури, які розставляють по відповідних місцях незаконні кіоски, по яких є готові рішення суду. Фактично, іменем України у Києві кришується незаконний кіосковий бізнес.

За моєю інформацією, від початку жовтня було ухвалено відповідних судових рішень на встановлення більше ніж 200 кіосків та торгових рядів у центрі української столиці. Фактично, кіоски роблять недоторканими. І це під час дії мораторію на встановлення МАФів у столиці.

У середовищі малих підприємців столиці активно обговорюються візити посередників, які пропонують самовільно встановленим кіоскам, за 1,5 тисячі доларів забезпечити судовий дах у вигляді відповідних рішень районних судів, аби підприємців не чіпали. Виникає питання - хто очолює суддівський бєспрєдєл? Для чого районні суди пачками легалізовують незаконну торгівлю на центральних вулицях Києва?

Вважаю, що Генеральна прокуратура і Вища Рада юстиції повинні негайно втрутитися і розібратися у ситуації щодо суддів, які ухвалюють рішення про легалізацію незаконно встановлених кіосків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram