ГоловнаСвіт

Прем'єр Косова стверджує, що Сербія готує нову збройну провокацію

Сербські спецслужби готують нову провокацію.

Прем'єр Косова стверджує, що Сербія готує нову збройну провокацію
Фото: EPA/UPG

Прем’єр-міністр частково визнаного Косова Альбін Курті в суботу заявив, що озброєні люди за підтримки сербських спецслужб готуються до чергової провокації проти його країни на кшталт інциденту у вересні, – пише Reuters.

Під час прес-конференції Курті сказав, що до нової спроби інциденту причетний колишній співголова партії "Сербський список", Мілан Радойчич, який зізнався, що брав участь у вересневих заворушеннях та планує подальші напади.

"Зараз він продовжує підготовку до інших атак у нашій країні...він проводить регулярні зустрічі з високопосадовцями сербської секретної служби BIA", – заявив прем'жр Косова.

У свою чергу голова сербського Управління у справах Косова і Метохії Петар Петкович у відповідь назвав твердження Курті "абсолютною брехнею".

  • У жовтні Сербія заявила, що готова повернутися до переговорів із Косово за посередництва Європейського Союзу і закликає сербську меншість балканського сусіда взяти участь у місцевих виборах.
  • Косово вважає, що за озброєним угрупованням, яке у вересні влаштувало засідку, напало на поліцейських і зіткнулося з косовськими силами, стоїть Сербія. 
  • Влада в Приштині продемонструвала сучасну зброю, яку, за її словами, використовувала група, зокрема, два сербських броньованих авто та гранатомет, а також документ, який нібито свідчить, що гранатомет, виготовлений збройовою компанією "Zastava", був поставлений сербською армією. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram