ГоловнаСвіт

Косово пов'язало озброєне угруповання, що напало на правоохоронців, із Сербією

Група мала сучасне озброєння, яке виробляється в Сербії. 

Косово вважає, що за озброєним угрупованням, яке в неділю влаштувало засідку, напало на поліцейських і зіткнулося з косовськими силами, стоїть Сербія. Влада в Приштині продемонструвала сучасну зброю, яку, за її словами, використовувала група, зокрема, два сербських броньованих авто та гранатомет, а також документ, який нібито свідчить, що гранатомет, виготовлений збройовою компанією "Zastava", був поставлений сербською армією. Про це пише The Guardian.

За інформацією Косова, лідером угруповання є відомий косовсько-сербський політик, лояльний до президента Сербії Александара Вучича. Також стверджують, що один з трьох бойовиків, убитих у неділю, колись охороняв керівника сербської розвідки Вулина, який перебуває під американськими санкціями за корупцію.

"Ця група приїхала із Сербії, вони тренуються в Сербії, фінансуються ними та озброюються сербською армією та поліцією", – сказав міністр внутрішніх справ Косова Джелал Свечла у коментарі The Guardian.

Свечла зазначив, що його міністерство поділилося доказами із західними посольствами та агентствами.

"Вони хотіли захопити територію Косова і відкрити новий канал зв’язку, нову дорогу із Сербії в Косово", – вважає він, додавши, що кінцевою метою був поділ країни.

Уряд Сербії заперечує причетність до озброєного угруповання, але офіційно оголосив день жалоби за трьома загиблими.

Йдеться про недільний інцидент у косовському селі Банське: група озброєних осіб напала на патруль поліції. Загинув один правоохоронець, ще троє були поранені. З боку нападників загинули троє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram