ГоловнаСвіт

ЄС хоче створити онлайн-платформу з пропозиціями роботи для працівників за межами блоку

Водночас перешкодами для нововведення є визнання дипломів та видача дозволів на роботу. 

ЄС хоче створити онлайн-платформу з пропозиціями роботи для працівників за межами блоку
Єврокомісарка Ілва Йоханссон
Фото: EPA/UPG

Брюссель хоче створити онлайн-платформу, на якій публікуватимуть пропозиції щодо роботи у Євросоюзі для працівників, які хочуть переїхати до Європи.

Про це пише Politico.

Члени комісії Ілва Йоханссон, Маргарітіс Схінас та Іліяна Іванова представлять сьогодні постанову.

Ідея полягає в тому, щоб підібрати претендентів на роботу за межами ЄС на посади, попит на які є недостатнім серед місцевих претендентів.

Оскільки бебі-бумери виходять на пенсію, компанії ЄС дедалі частіше називають обмежений ринок праці своєю головною проблемою. "Існує потреба в людях у таких секторах, як будівництво, ІКТ та охорона здоров'я”, − розповіла комісар з питань внутрішніх справ Йоханссон.

Ця пропозиція має на меті полегшити мігрантам пошук та подання заяв на роботу у всьому ЄС. Метою платформи є “забезпечення того, щоб люди могли легально приїжджати до ЄС, де є робочі місця, які відповідають їхнім навичкам та кваліфікації, і де існує явний дефіцит на внутрішньому ринку праці”.

За словами Йоханссон, це може стати важливою частиною управління міграцією і боротьби із контрабандистами.

Платформа буде схожа на EURES, мережу агентств з працевлаштування ЄС, яка наразі налічує понад 4 мільйони вакансій. “Чим прозоріший і зручніший для користувачів наш спосіб залучення людей з потрібними навичками, тим більше ми показуємо людям, що ризик при спробі перетнути Середземне море просто не вартий того”, − сказала Йоханссон.

Проте чиновники ЄС визнають, що нововведення не усунуть основні перешкоди на шляху легальної міграції − визнання дипломів та видача дозволів на роботу. Це є компетенцією національних урядів. 

Йоханссон наголосила, що гроші, які мігранти відправляють назад своїм сім'ям, є одним із основних джерел доходу для багатьох бідних країн. Вона зазначила, що близько “65 мільярдів євро щороку грошовими переказами повертається до країн із середнім та низьким рівнем доходу”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram