ГоловнаСвіт

Засновницю Theranos Елізабет Голмс засудили до 11 років позбавлення волі

Вона ще має змогу подати апеляцію. 

Засновницю Theranos Елізабет Голмс засудили до 11 років позбавлення волі
Елізабет Голмс
Фото: Fox Business

Засновницю Theranos Елізабет Голмс засудили до 11 років і трьох місяців позбавлення волі у справі про обман інвесторів у її неіснуючому стартапі з тестуванням крові. Відповідний вирок ухвалив федеральний суд, пише Reuters

Голмс визнана винною за трьома пунктами звинувачення в шахрайстві проти інвесторів та одним пунктом змови. Обвинувачення наполягало на 15 роках позбавлення волі, але захист просив відмовитися від тюремного увʼязнення. Загалом обвинувачення містило 11 пунктів, але провина доведена за чотирма, пише Радіо Свобода

"Це справа про шахрайство, коли захоплююче підприємство було розпочато з великими очікуваннями, а потім було розбите неправдою, спотворенням фактів, простою гордовитістю та брехнею", – сказав окружний суддя Давіла.

Очікується, що адвокати Голмс проситимуть залишити її на волі під заставою на період розгляду апеляції. 

Елізабет Голмс була визнана винною у шахрайстві у січні цього року. Її стартап мав на меті випустити компактний аналізатор крові, що може робити тест на сотні хвороб усього по одній краплі. Голмс стала наймолодшою мільярдеркою в світі. 

Однак після розслідування The Wall Street Journal виявилося, що стартап не мав жодних революційних технологій і використовував звичайні аналізатори крові Siemens. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram