ГоловнаСвіт

Кислиця на Радбезі ООН: "Єдиний правильний шлях для Росії - це здатися і відступити"

Україна буде протистояти російським загарбникам, поки не буде звільнено всі окуповані території, включно із Кримом.

Кислиця на Радбезі ООН: "Єдиний правильний шлях для Росії - це здатися і відступити"
Сергій Кислиця
Фото: facebook.com/sergiy.grau

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця виступив на засіданні Ради Безпеки Організацій Об'єднаних Націй і наголосив, що жодна держава, яка присутня в цій палаті, крім Росії, не несе відповідальності за нездатність Ради ефективно виконувати свої функції згідно з Уставом ООН.

Про це йдеться в його заяві.

"Це виключно наявність Росії в постійному місці СРСР іммобілізувала Раду Безпеки щодо забезпечення миру та безпеки України", - сказав Кислиця.

Він наголосив, що Україна буде протистояти російським загарбникам доти, поки не буде звільнено всі окуповані території, включно з Кримом.

"Ми захищаємо себе, Європу, світ та Статут ООН, і будемо продовжувати боротися доки не буде звільнено останній дюйм суверенної території України, включно з Крим. Наголошую, у суворій відповідності до положень статті 51 Статуту ООН, яку ми всі зобов'язані відстоювати. Ми будемо боротися проти окупантів, поки всі російські солдати, які зайшли в Україну, щоб вбивати її народ, не будуть переможені. Єдине, що Путін може зробити, щоб врятувати життя своїх солдат, це віддати наказ про їх негайне відведення", - сказав Кислиця.

Він порівняв боротьбу з Путіним із боротьбою з Гітлером під час Другої світової війни.

"Зло Путіна, як і Гітлера перед ним, вимагає глобальної відповіді. Так було під час Другої світової війни. Це так зараз і Україна та її союзники роблять все можливе, щоб забезпечити таку реакцію. Звільнення українських територій, що триває у Харківській та Херсонській областях, є найкращим доказом ефективності наших зусиль", - наголосив представник України в ООН.

Кислиця додав, що для Росії єдиний правильний шлях врятувати життя тисяч українських та фактично російських громадян - це здатися і відступити.

Він також нагадав, що РФ вже багато разів зловживала в Раді Безпеки, в тому числі цього тижня.

Нагадаємо, раніше делегація РФ намагалася тиснути на генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, під час підготовки його командою звіту щодо ситуації на Запорізькій АЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram