ГоловнаСвіт

"Різанина в Бучі" - поляки вимагають від ЄС озброєнь для України, британці обіцяють "заморити голодом військову машину" РФ

В обох випадках йдеться і про подальше посилення санкцій.

"Різанина в Бучі" - поляки вимагають від ЄС озброєнь для України, британці обіцяють "заморити голодом військову машину" РФ

Після звірств окупантів у Київській області польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький закликав країни-члени Європейського Союзу негайно переглянути політику щодо Росії, дати Україні більш ефективну зброю та посилити санкції.

Про це сказано у повідомленні офіційного Twitter прем'єра. 

Прем'єр-міністр закликав керівництво Євросоюзу якомога швидше організувати засідання Євроради. Там Польща ініціюватиме розгляд воєнних злочинів РФ і запровадження ефективних санкцій.

"Різанина в Бучі – це більш ніж тривожний дзвінок для Європи та світу. Це страшний крик про справедливість, свободу та право на життя, про базові та загальнолюдські цінності", – написав Матеуш Моравецький.

Він переконаний, що ЄС зобов'язаний запровадити санкції, які реально працюватимуть. Серед іншого - конфіскація всіх російських активів і розрив торговельних відносин із РФ.

"Україна повинна отримати озброєння, з яким вона зможе захистити жінок і дітей Маріуполя, Бучі та багатьох інших міст. Це наш політичний і моральний обов'язок. Досить фальшивих жестів і тактики уникнення. Досить! Санкції не працюють. Вимкніть кисень російському геноциду", – заявив Моравецький.

Своєю чергою глава британського уряду Борис Джонсон пообіцяв "заморити голодом військову машину Росії".

Про це йдеться у повідомленні на Twitter-сторінці британця.

"Я зроблю все, що в моїх силах, щоб заморити голодом військову машину Путіна. Ми посилюємо наші санкції та військову підтримку, а також зміцнюємо наш пакет гуманітарної допомоги, щоб допомогти тим, хто потребує", - зазначив Борис Джонсон.

Глава британського уряду зазначив, що Лондон санкціонував додаткову фінансову підтримку розслідування російських злочинів в Україні та направить спеціалістів-слідчих.На його думку, масові вбивства українців свідчать про те, що Путін у відчаї, бо його вторгнення зазнає невдачі.

Нагадаємо, після звільнення Бучі мер міста Анатолій Федорук повідомив про сотні убитих місцевих мешканців. За його словами, у братській могилі похоронили 280 людей. Також він повідомив, що на вулицях міста лежать тіла вбитих людей, деяким по 14 років. «Всіх цих людей розстрілювали, вбивали в потилицю», – сказав Анатолій Федорук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram