ГоловнаСвіт

Голова Європейської ради відреагував на масові убивства українців

ЄС запроваджуватиме нові санкції. 

Голова Європейської ради відреагував на масові убивства українців
Фото: Макс Требухов

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що шокований повідомленнями про звірства російської армії на Київщині, і наголосив, що на Росію чекають нові санкції.

Про це він написав у Twitter.

«Шокований приголомшливими зображеннями звірств, скоєних російською армією на звільненій Київщині, – написав він, додавши хештег #BuchaMassacre.

За словами Шарля Мішеля, ЄС допомагає Україні й неурядовим організаціям збирати необхідні докази для переслідування в міжнародних судах. «Подальші санкції та підтримка ЄС уже в дорозі», – зазначив він. 

На трагедію відреагував також міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер 

«Фото з Бучі знову доводять злочинність війни проти України. Це нестерпно. З завтрашнього дня ми разом із нашими партнерами обговорюватимемо, як ще більше посилити санкції проти Путіна», – написав він у Twitter

Нагадаємо, після звільнення Бучі мер міста Анатолій Федорук повідомив про сотні убитих місцевих мешканців. За його словами, у братській могилі похоронили 280 людей. Також він повідомив, що на вулицях міста лежать тіла вбитих людей, деяким по 14 років. «Всіх цих людей розстрілювали, вбивали в потилицю», – сказав Анатолій Федорук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram