ГоловнаСвіт

"Газпром" вперше за 43 дні відновив постачання газу до Німеччини через Білорусь

Прокачування газу було припинено 21 грудня.

"Газпром" вперше за 43 дні відновив постачання газу до Німеччини через Білорусь
Фото: sputnik.by

Російська компанія "Газпром" забронювала частину потужності трубопроводу "Ямал – Європа" для транзиту газу через Білорусь та Польщу.

Про це повідомляє DW з посиланням на дані GSA Platform. За цими даними, 2 лютого через "Ямал - Європу" буде прокачано 12,53 млн кубометрів газу.

Прокачування газу до Євросоюзу у прямому напрямку "Газпром" припинив 21 грудня через ненадходження заявок з боку європейських споживачів.

Магістраль "Ямал – Європа" проходить територією Росії, Білорусі, Польщі та Німеччини. Пропускна спроможність трубопроводу становить 33 млрд. кубометрів на рік.

Нагадаємо, 24 січня "Газпром" заявив про історичний мінімум запасів газу в підземних сховищах Європи. У російському концерні стверджували, що заповненість українських ПСГ також перебуває на мінімальних рівнях.

Заявка "Газпрому" на транзит через Україну станом на 1 лютого склала 107,7 млн. кубометрів. Це близько до максимального контрактного обсягу транзитних потужностей 109 млн кубометрів. Заявки на прокачування газу на день раніше - на 31 січня - склали 64,6 млн кубометрів. Таким чином, показник збільшився майже у 1,7 раза.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram