ГоловнаСвіт

Туніс скасовує тижневий карантин для організованих туристів

Відвідати країну можна у разі пред'явлення ПЛР-тесту або сертифіката вакцинації.

Туніс скасовує тижневий карантин для організованих туристів
Фото: flagi.in.ua

Міністерство охорони здоров’я Тунісу послаблює антикоронавірусні обмеження та скасовує семиденний карантин для іноземних туристів, які подорожують чартерними або регулярними рейсами за лінією туроператора.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на офіс з туризму республіки.

"У зв'язку з помітним покращенням епідемічних показників у Тунісі міністерство охорони здоров'я ухвалило рішення пом'якшити умови прийому пасажирів, що прибувають на територію Тунісу, з 16 жовтня. Відвідати республіку без карантину можна у разі пред'явлення ПЛР-тесту або сертифіката вакцинації", - йдеться в повідомленні.

Пасажири-нерезиденти, які прибувають до Тунісу чартерними або регулярними рейсами в рамках організованих поїздок (турпакет), звільняються від семиденного карантину, якщо пред'являють ПЛР-тест, зроблений за 72 години до вильоту, під час реєстрації на рейс в аеропорту. Від тестування звільняються діти до 12 років.

"Тест ПЛР не потрібно здавати щепленим туристам, які завершили вакцинацію не менше ніж за 14 днів до прибуття в Туніс і мають відповідний сертифікат", - пояснили у відомстві.

Перед поїздкою мандрівники мають заповнити спеціальну декларацію здоров'я. В аеропорту після прибуття пасажирів очікують вибіркові експрестести на антиген. Мандрівника з виявленим позитивним тестом буде відправлено на ізоляцію.

В офісі з туризму Тунісу також нагадали, що всі мандрівники повинні мати при собі підтвердження бронювання та оплати організованого туру (ваучера), дотримуватися правил організованих груп, а саме: розміщення та пересування за межами туристичних об'єктів лише туристичним транспортом. Також від туристів вимагають суворого дотримання санітарних норм.

Нагадаємо,  в серпні минулого року уряд Тунісу вніс Україну в список країн "червоної" зони у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram