ГоловнаСвіт

Тихановська оголосила Лукашенку ультиматум і вимагає його відставки

Якщо Лукашенко не піде з посади до 25 жовтня, Тихановська оголосить загальнонаціональний страйк.

Тихановська оголосила Лукашенку ультиматум і вимагає його відставки
Світлана Тихановська
Фото: Скріншот відео

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська дала Олександру Лукашенку 13 днів на те, щоб він залишив президентський пост і звільнив усіх політв'язнів. 

Про це Тихановська заявила у своєму Telrgram-каналі.

"Минуло два місяці політичної кризи, насильства і беззаконня - і з нас досить. 25 жовтня ми оголошуємо Народний Ультиматум. У режиму є 13 днів, щоб виконати три обов'язкові вимоги:

1. Лукашенко повинен оголосити про відставку.

2. Насильство на вулицях має зупинитися повністю.

3. Усі політв'язні повинні бути звільнені", - написала Тихановська.

Лідерка опозиції зазначила, що якщо до 25 жовтня наші вимоги не будуть виконані, вся країна мирно вийде на вулиці з Народним Ультиматумом.

"І 26 жовтня почнеться національний страйк усіх підприємств, блокування всіх доріг, обвал продажів у державних магазинах. У вас є 13 днів, щоб виконати три умови. У нас є 13 днів, щоб підготуватися, і весь цей час білоруси будуть продовжувати свій мирний і наполегливий протест. Ви намагаєтеся паралізувати життя нашої країни, не розуміючи, що Білорусь сильніша, ніж режим. Якщо ви очікували наказу - то ось наказ. І термін його виконання - до 25 жовтня", - заявила Тихановська.

Нагадаємо, у вересні в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua Тихановська пообіцяла Лукашенку гарантії безпеки в разі мирної передачі влади. За її словами, думка всіх білорусів має враховуватися в цьому питанні.

Згодом вона запропонувала в разі зміни влади в країні надати Олександру Лукашенку імунітет від переслідувань. Тихановська наголосила, що не може пробачити Лукашенку його злочини, але усвідомлює, що імунітет повинен стати частиною переговорів про передачу влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram