ГоловнаСвіт

У Росії помітили дві колони автозаків без маркувань, які рухаються в бік Білорусі

Поки що невідомо, чи перетнули ці машини кордон.

Журналісти організації Conflict Intelligence Team, яка розслідує воєнні конфлікти в Україні та Сирії, оприлюднили інформацію про перекидання особового складу Росгвардії в напрямку Білорусі.

За їхніми даними, колону автозаків без маркувань і номерів зауважив читач видання "Фонтанка" на дорозі Санкт-Петербург - Псков. Він повідомив, що назустріч йому проїхали 30-40 вантажівок і кілька військових позашляховиків.

Фото: fontanka.ru

Фото: fontanka.ru

"Штатна місткість одного «автозака» - близько 20 осіб. Таким чином, тільки з Петербурга може їхати не менш як 600 бійців (для порівняння, загальна чисельність усього білоруського ОМОНу - 1500 осіб)", - зауважують розслідувачі.

Іншу колону, яка рухалася в напрямку Білорусі з боку Москви, зауважили читачі видання "Медуза" та колега одного з журналістів. У цій колоні теж вантажівки без маркувань, ідентичні машинам Росгвардії.

За твердженням авторів відео, в машинах колони, яка прямує з Москви, їдуть люди в чорній формі без розпізнавальних знаків. На відео у твіттері зазначено координати, які вказують на розв'язку на південь від Смоленська (за 83 кілометри від кордону з Білоруссю). Знімки в Google Streetview підтверджують місце зйомки.

За даними розслідувачів, поки що невідомо, чи перетнули ці машини кордон із Білоруссю.

Нагадаємо, з 9 серпня в Білорусі тривають протести у зв’язку з президентськими виборами, які протестувальники вважають сфальсифікованими.

Масові акції жорстоко розганяли правоохоронці. Дві людини загинули. Сотні отримали поранення, майже 7000 затримали.

15 серпня Лукашенко домовився з Путіним, що РФ "за першим запитом" надасть Білорусі допомогу для забезпечення безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram