ГоловнаСвіт

Європейський інвестиційний банк залучає 40 млрд євро для боротьби проти кризи, спричиненої коронавірусом

У тому числі кошти повинні піти на розробку вакцин.

Європейський інвестиційний банк залучає 40 млрд євро для боротьби проти кризи, спричиненої коронавірусом
Фото: logist.today

Група Європейського інвестиційного банку пропонує невідкладні заходи для боротьби з наслідками поширення коронавірусу. Вони передбачають виділення 40 млрд євро і підтримку малих і середніх підприємств і компаній середньої ринкової капіталізації.

За словами президента Європейського інвестиційного банку Вернера Хойера, поширення COVID-19 робить руйнівний вплив на економіку. Про це йдеться в заяві ЄІБ.

"Банк ЄС допоможе під час цієї кризи так само, як він робив це в будь-які складні для Європи часи - під час економічних криз або природних катастроф", - повідомив Хойер.

За його словами, в партнерстві з країнами-членами ЄС, Єврокомісією та іншими фінансовими інституціями, ЄІБ прагне розробити потужний фінансовий пакет, який можна буде застосовувати негайно і без розробки нового законодавства.

Відзначається, що запропоноване виділення 40 млрд євро буде направлено на кредитні канікули з короткострокових позик. Також плануються інші заходи, спрямовані на зменшення ліквідності і обмежень оборотних коштів для малих і середніх підприємств.

Хойер звернувся до країн-членів Європейського інвестиційного банку з проханням про створення потужної і варіативної додаткової гарантії для ЄІБ і національних банків розвитку для гарантування збереження доступу до фінансів малих і середніх підприємств і компаній ринкової капіталізації.

Крім того, банк має намір використовувати фінансові інструменти для фінансування проєктів з зупинки поширення коронавірусу і тих, що займаються розробкою вакцини проти нього.

Нагадаємо, під час зустрічі з представниками великого бізнесу, яка пройшла в Офісі президента ввечері 16 березня, Володимир Зеленський попросив у них 12 млрд гривень.

Йшлося про допомогу із закупівлею та постачанням великих партій тестів на коронавірус, необхідного медичного обладнання, захисних та дезінфікуючих засобів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram