ГоловнаСвіт

Засновник "Іншої Росії" Едуард Лимонов помер

Причина його смерті не уточнюється.

Засновник "Іншої Росії" Едуард Лимонов помер
Фото: www.svobodanews.ru

У Москві у вівторок, 17 березня, на 78-му році життя помер російський письменник і політик Едуард Лимонов.

Про смерть Лимонова повідомив депутат Держдуми Сергій Шаргунов. Інформацію про смерть Лимонова підтвердила і заснована ним партія "Інша Росія", пише Російська служба Бі-бі-сі.

Причина смерті Едуарда Лимонова не уточнюється. На сайті "Іншої Росії" повідомляється, що всі подробиці вона надасть в середу, 18 березня.

Лимонов 13 березня писав у себе в "Фейсбуці", що уклав договір на нову книгу. Він зазначив, що вона вже написана і називається "Старий подорожує".

Едуард Лимонов (справжнє прізвище - Савенко) народився в 1943 році в Харкові. Вірші він почав писати в 15 років, однак перший роман - "Це я, Едічка" - опублікував тільки в 1976 році і вже в США, куди емігрував у 1974 році - як він сам пояснював, через тиск КДБ.

У США він вступив в соціалістичну партію і критикував місцеву владу. У 1980 році переїхав до Франції, де підтримував комуністичну партію, а в 1987 році отримав французьке громадянство.

Після розпаду СРСР Лимонов повернувся в Росію і відновив російське громадянство. Тоді ж в РФ вперше почали видаватися його художні твори.

У 1993 році Лимонов заснував Націонал-більшовицьку партію, яку згодом російський суд визнав екстремістською організацією і заборонив. У 2010 році на її основі була створена нова опозиційна партія під назвою "Інша Росія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram