ГоловнаСвіт

У міністра екології Польщі виявили коронавірус

Частина польського уряду пішла на карантин.

У міністра екології Польщі виявили коронавірус
Михал Вось
Фото: Michał Woś/Facebook

У міністра екології Польщі Міхала Вося виявили коронавірусну інфекцію. В результаті весь склад польського уряду, який був присутній на останньому засіданні Ради міністрів, перейшов у режим карантину.

Про це заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає "Укрінформ".

"У зв'язку з позитивними результатами тесту на наявність коронавірусу в міністра екології Міхала Вося здійснені кроки відповідно до процедур головного санітарного інспектора. Всім міністрам, які були присутні на останньому засіданні уряду, вчора були проведені стандартні тести, які проводять у разі контактів із зараженою особою", - заявив Мюллер.

За його словами, до моменту отримання результатів тестів усі члени уряду, які були на останньому засіданні, працюватимуть у режимі карантину. Результати тестів буде відомо у вівторок.

Мюллер зазначив, що така ситуація жодним чином не вплине на працездатність уряду. "Усі виконують свої обов'язки, а рішення приймаються з використанням процедури дистанційного голосування", - запевнив він.

Як стало відомо, прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький не був присутній на останньому засіданні уряду, в той час він перебував на засіданні Ради безпеки РП, яке скликав президент Дуда.

Міністр Вось здав тест на наявність коронавірусу після того, як зараження було підтверджено у представника польського держлісництва, з яким він раніше контактував.

Нагадаємо, на 17 березня в Польщі зафіксовано 177 випадків зараження коронавірусом, чотири людини померли. Всього у світі зареєстровано 182 406 лабораторно підтверждених випадків захворювання на коронавірус COVID-19, з них 7154 - летальні. Одужали 79 433 особи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram