ГоловнаСвіт

Польща анонсувала 212 млрд злотих допомоги економіці та бізнесу

Держава покриватиме 40% заробітної плати працівникам компаній.

Польща анонсувала 212 млрд злотих допомоги економіці та бізнесу
Фото: telegraf.com.ua

Польський уряд анонсував великий пакет допомоги економіці та підприємцям у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє TVP.info.

У середу в польському уряді відбулося засідання, присвячене пакету допомоги економіці у зв'язку з негативними наслідками епідемії коронавірусу. На ньому було ухвалено рішення про створення проєкту під назвою "Економічний і соціальний антикризовий щит безпеки підприємців і працівників у зв'язку з пандемією вірусу SARS-Cov-2".

Як наголосив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, зараз уряд і держустанови повинні піклуватися не тільки про здоров'я громадян, а й про економіку, яка у зв'язку з епідемією коронавірусу "дуже сильно постраждає".

Прем'єр додав, що орієнтовна вартість пакету, що складається з п'яти напрямів, - близько 212 млрд злотих ($52 млрд). Ці напрями включають захист працівників від втрати робочих місць, підтримку охорони здоров'я, безпеку фінансової системи, підтримку підприємців і держінвестиції.

Держава покриватиме 40% заробітної плати працівникам компаній, які намагаються уникнути звільнень. Працівникам також буде дозволено затримувати виплати щодо соціального страхування.

Нагадаємо, з 13 березня Польща вирішила оголосити режим епідемічної загрози і закрити кордони, щоб не допустити завезення нових випадків коронавірусної інфекції.

12 березня в Польщі зафіксували першу смерть від коронавірусу - померла 57-річна жінка з важкою пневмонією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram