ГоловнаСвіт

У Польщі зафіксували першу смерть від коронавірусу

Померла 57-річна жінка з важкою пневмонією.

У Польщі зафіксували першу смерть від коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Влада Польщі оголосила про першу смерть від коронавірусу SARS-Cov-2 на території країни.

Про це пише PAP з посиланням на заступника мера Познані Енджея Солярського.

Померла 57-річна жінка була першим пацієнтом з коронавірусною хворобою у Великопольському воєводстві. Вона перебувала в інфекційному відділенні міської лікарні Познані і від самого початку була в тяжкому стані. У неї діагностували важку форму пневмонії, в зв'язку з чим жінку довелося підключити до апарату вентиляції легенів і помістити в фармакологічну кому.

Зараз у Познанській лікарні на лікуванні перебувають ще двоє людей з коронавірусом SARS-Cov-2, вони почуваються добре.

Ще 16 людей перебувають у лікарні на обсервації.

Міністр охорони здоров'я Польщі Лукаш Шумовський уранці в четвер повідомив, що загалом кількість інфікованих у Польщі становить 47 осіб. Останні позитивні тести на коронавірус у Польщі були зроблені у Варшаві, Любліні, Вроцлаві, Олесниці, Сосновцях, Хожуві, Заверці та Лодзі.

Шумовський заявив, що кількість тестів збільшується, і, відповідно, кількість інфікованих теж буде зростати. Міністр також закликав дотримуватися рекомендацій.

"Ми наполегливо закликаємо в першу чергу молодь, а також усіх, хто має вільний час, бути відповідальними, бо від цього залежить життя багатьох людей. Карантин - це не канікули, і якщо ми будемо проводити час поза домом, відвідувати вечірки й інші заходи, то, на жаль, цей вірус буде продовжувати поширюватися. Залишайтеся вдома, цей час потрібно проводити в ізоляції", - цитує міністра "Радіо Польша".

Нагадаємо, в Україні поки що виявили тільки одного хворого з коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram