ГоловнаСвіт

ООН слід включити у процес відновлення територій Донбасу, - Кислиця

Дипломат заявив, що «червоні лінії» щодо РФ не буде перейдено.

ООН слід включити у процес відновлення територій Донбасу, - Кислиця
Фото: ukraineun.org

Постійне представництво України в ООН має намір залучити Організацію до відновлення Донбасу. Про це в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua заявив український постпред Сергій Кислиця.

«Одним з моїх завдань на посаді постійного представника України при ООН є робота з Організацією над підготовкою масштабної участі ООН у відновленні територій Донбасу, які постраждали від війни», - зазначив посол.

За словами дипломата, нині ключове, чого вимагає керівництво України, - це використання ресурсу і інструментарію ООН для припинення війни на Донбасі. У той самий час Кислиця акцентує, що «червоні лінії», виставлені Києвом щодо Росії, не буде перейдено.

«Вони (росіяни) вдають чи, може, щиро вірять, що коли в Україні змінюється влада, коли змінюється посол, все може бути по-новому. Але потім усвідомлюють, що якщо Україна захищає свої інтереси як держава, то, по суті, значна кількість, якщо не всі, «червоні лінії» залишаються ті самі. Я не маю наміру змінювати ті червоні лінії. Власне, у мене немає дозволу президента змінювати ці «червоні лінії», які захищали Сергєєв, а потім Єльченко», - сказав посол.

Нагадаємо, раніше під час відкритих дебатів у Раді Безпеки ООН Сергій Кислиця зазначив, що тимчасова окупація українських територій і захоплення Криму Росією є найбільш кричущим порушенням Статуту ООН за багато останніх десятиліть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram