ГоловнаСвіт

Борис Джонсон назвав коронавірус найважчою кризою в галузі охорони здоров'я для нинішнього покоління

Британія спробує розтягнути пік епідемії, щоб не допустити колапсу медицини.

Борис Джонсон назвав коронавірус найважчою кризою в галузі охорони здоров'я для нинішнього покоління
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон назвав коронавірус найважчою кризою в галузі охорони здоров'я для нинішнього покоління.

Як повідомляє BBC, до вечора четверга в Британії нарахували 596 підтверджених випадків хвороби і 10 померлих. У країні провели майже 30 тис.тестів. Але за оцінками фахівців, насправді в країні може бути вже 5-10 тис. заражених, які відчувають лише легкі симптоми, не звертаються до лікарів, але є переносниками інфекції.

"Це найважча криза в галузі охорони здоров'я для нашого покоління", - заявив Джонсон в четвер, наголосивши, що найближчими місяцями вірус буде поширюватися у світі і в Британії.

"Багато сімей втратять своїх коханих, перш ніж епідемія закінчиться", - додав прем'єр-міністр.

На пресконференції Джонсон попередив, що стримати вірус не вдалося, кількість хворих різко зросте, і зараз перед урядом стоїть завдання - уповільнити його поширення.

Пік епідемії в Британії, вважають урядові експерти, очікується через 10-14 тижнів. За словами прем'єра, якщо пік вірусу затримають на кілька тижнів, це дасть можливість системі охорони здоров'я підготуватися.

Влада передбачає високу кількість заражених, але сподівається знизити і розтягнути пік, щоб уникнути одномоментного перевантаження системи охорони здоров'я. Нетривалий, але різкий пік кількості заражених призведе до того, що багато хто з них не зможе отримати адекватної медичної допомоги.

Уряд сподівається виграти час і відтермінувати пік вірусу на весну або навіть до літа, коли поліклініки та лікарні менше завантажені боротьбою з грипом і застудою.

Крім того, за цей час може відбутися прогрес у тестуванні ліків, розробці вакцини, а методи лікування можуть бути вдосконалені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram