ГоловнаСвіт

Трамп підписав указ про виділення $8 млрд на боротьбу з коронавірусом

Президент США запевнив, що все під контролем, і закликав зберігати спокій.

Трамп підписав указ про виділення $8 млрд на боротьбу з коронавірусом
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підписав закон, що передбачає екстрене виділення 8,3 мільярда доларів на боротьбу зі спалахом коронавірусу SARS-CoV-2, включаючи фінансування розроблення вакцин.

Законопроєкт було ухвалено обома палатами Конгресу майже одноголосно, передає "Голос Америки".

"У таких ситуаціях, я вважаю, не потрібно шкодувати коштів на захист американців", - зазначив глава сенатського Комітету з асигнувань Річард Шелбі.

Міністерство охорони здоров'я та соціальних служб США повідомило, що протягом цих вихідних до американських медичних лабораторій має надійти 1 млн наборів для проведення аналізів на наявність вірусу.

Водночас Трамп запевнив, що США готові до будь-якого розвитку подій та наголосив, що американська економіка може зазнати збитків в результаті спалаху коронавірусу, але згодом цю проблему буде вирішено.

"Все налагодиться. Всі повинні зберігати спокій. У нас є плани на всі можливі варіанти розвитку подій, і так ми і будемо діяти. Ми сподіваємося, що це не триватиме довго", - сказав Трамп.

Він також зазначив, що обмеження на в'їзд з Китаю, введені ним на ранньому етапі кризи, допомогли стримати поширення хвороби.

Нагадаємо, кількість жертв коронавірусу в США у четвер сягнула 12 осіб. Також у країні було зафіксовано 53 нових випадки зараження. В світі кількість заражених перевищила 98 000, водночас одужали понад 50% пацієнтів.

Станом на 6 березня вже п'ять американських штатів - Меріленд, Каліфорнія, Флорида, Вашингтон і Гаваї - оголосили про введення режиму надзвичайного стану у зв'язку зі спалахом вірусу. Меріленд увійшов до числа Штатів, де були діагностовані носії вірусу, після того, як троє мешканців округу Монтгомері - подружня пара віком понад 70 років і 50-річна жінка - звернулися за медичною допомогою. В результаті перевірки у них виявили коронавірус. Всі троє, ймовірно, заразилися під час круїзу.

Влада Колорадо повідомила про перші два випадки зараження - обоє пацієнтів - чоловік і жінка - повернулися із закордонних поїздок, проте влада США заявила, що ці випадки не пов'язані один з одним.

У п'ятницю також стало відомо про зараження співробітниці американської військової бази в Південній Кореї. Жінка стала вже сьомим співробітником військового контингенту США в Південній Кореї, що заразився на коронавірус. Вона перебуває на карантині у себе вдома в Чхонані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram