ГоловнаСвіт

ВООЗ розвіяла надії на зникнення коронавірусу влітку

Поки невідомо, якою буде активність SARS-CoV-2 в різних кліматичних умовах.

ВООЗ розвіяла надії на зникнення коронавірусу влітку
Фото: EPA/UPG

У Всесвітній організації охорони здоров'я назвали помилковими надії на зникнення SARS-CoV-2 в літню пору.

За словами директора програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкла Райана, вірус може зберегти здатність поширюватися.

"Нам поки що невідомо, якою буде активність і динаміка вірусу в різних кліматичних умовах. Ми повинні визнати, що вірус може зберегти здатність поширюватися", - заявив він на брифінгу 6 березня.

"Це помилкова надія - вважати, що вірус просто зникне в літню пору ... Прямо зараз немає підстав припускати, що це станеться", - додав Райан.

Нагадаємо, китайські вчені виявили, що з початку спалаху в грудні 2019 новий коронавірус встиг еволюціонувати і розділився на два основних підтипи. Підтип L більш агресивний і поширювався на ранніх стадіях спалаху вірусу в Ухані. Але останнім часом почастішали випадки типу S, який старше і менш агресивний, що, можливо, пояснює уповільнення розвитку хвороби в Китаї.

Станом на ранок 6 березня, кількість хворих на коронавірус в світі перевищила 98 тис., більш ніж половина з них одужали. .Жертвами коронавірусної хвороби COVID-19 стали 3383 особи.

В Україні підтверджено один випадок зараження коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram