ГоловнаСвіт

На Лондонському мосту поліція стріляла в озброєного чоловіка (оновлено)

Нападника застрелила поліція на місці, один з поранених ним перехожих помер.

У Лондоні поліція перекрила й оточила міст після повідомлення про стрілянину. За словами очевидців, правоохоронці відкрили вогонь по озброєному ножем чоловікові, пише My London. Деякі очевидці також заявили, що зловмисник встиг поранити кількох людей.

Спочатку офіційно лондонська поліція не коментувала те, що сталося, але підтверджувала, що на Лондонському посту відбувся певний інцидент. На прилеглій вулиці Нижня Темза перекрито рух, поліція розвертала авто.

"Ми знаємо про інцидент на Лондонському мосту і допомагаємо нашим колегам. Станція "Лондонський міст" зараз закрита, потяги не зупиняються", - повідомили в Twitter поліції Лондона.

Пізніше в Twitter-акаунті правоохоронців з'явилося підтвердження, що зловмисника затримали. Правоохоронці не виключають, що подія може бути пов'язана з терористичною діяльністю. На тілі зловмисника був муляж "пояса шахіда".

"Ми вважаємо, що кілька людей отримали травми. Чоловіка затримано", - уточнили правоохоронці.

"Хочу подякувати надзвичайним службам та представникам громадськості за їхню величезну хоробрість у відповідь на цей ймовірний теракт на Лондонському мосту. Це моторошний випадок, і всі мої думки стосуються постраждалих та їхніх сімей", - написав у Facebook британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

Стрілянина в Лондоні
Фото: Twitter Clare
Стрілянина в Лондоні

На оприлюднених свідками відео видно, що на тротуарі моста лежав чоловік, у його бік спрямована зброя поліції. Також відеозаписи зафіксували натовп, який розбігається від місця події. 

Фото: Twitter Dave

Оновлення. Кількість загиблих у результаті нападу на Лондонському мосту становить дві людини. Раніше повідомлялося про одну жертву, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Independent.

За даними джерела газети в Національній службі охорони здоров'я Великобританії, крім нападника, застреленого співробітником сил правопорядку, є ще одна жертва, цей чоловік помер пізніше.

Голова контртерористичного підрозділу Скотланд-Ярду Ніл Басу повідомив, що підозрюваний у спробі здійснення терористичних дій на Лондонському мосту був убитий на місці.

Він підтвердив, що вибуховий пристрій, "який був закріплений на його тілі, виявився муляжем".

Басу зазначив, що територія мосту залишається оточеною і патрулювання міста буде посилено.

Нагадаємо, в 2018 році на північному заході Лондона біля станції метро Кінгсбері відбулася стрілянина, в результаті якої поранення отримали щонайменше троє людей. Свідки повідомили, що після кількох пострілів сталася паніка, люди кричали і розбігалися. Стрілець (або стрілки) втекли з місця події в цій метушні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram