ГоловнаСвіт

Під час штурму резиденції експрезидента Киргизстану загинув спецпризначенець

Повідомляється про понад 40 постраждалих.

Під час штурму резиденції експрезидента Киргизстану загинув спецпризначенець
Фото: azattyk.org

Під час штурму резиденції колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва в Кой-Таші загинув спецпризначенець.

У МОЗ повідомили, що він був взятий на операцію, але помер, передає Настоящее время.

Як повідомив Радио Азаттик директор Бішкекського науково-дослідного центру травматології та ортопедії Сабірбек Жумабеков, у нього було вогнепальне поранення - куля пройшла через легені і серце.

Станом на 01:50 за місцевим часом в лікарні Бішкека і Чуйську обласну лікарню надійшли 43 постраждалих з різними травмами.

Також стало відомо про те, що під час спецоперації постраждав колишній голова ДКНБ Абділь Сегізбаєв. Інформацію про це підтвердили люди, що перебувають поруч з Сегізбаєвим.

Повідомляється, що "в лікарні йому надана перша допомога. Сам він каже, що йому в пах влучила гумова куля".

Спецпризначенці ДНКБ Киргизстану ввечері 7 серпня штурмували резиденцію колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш неподалік від Бішкека, але операція закінчилася невдачею.

За останньою версією, колишньому президенту вдалося забарикадуватися в одній з кімнат, і спецпризначенцям так і не вдалося його захопити. Водночас прихильники Атамбаєва повалили частину паркану навколо резиденції та прорвалися всередину. Вони захопили кількох спецпризначенців, які намагалися захопити президента, відібрали у них зброю і сильно побили.

За повідомленням штабу Атамбаєва, зараз колишній президент досі перебуває в Кой-Таші та має намір найближчим часом виступити зі зверненням до прихильників.

Очевидці повідомляють, що на території резиденції почалася пожежа, а о пів на дванадцяту ночі у всьому Кой-Таші було вимкнено мобільний зв'язок та інтернет.

Державного комітету національної безпеки Киргизстану (ДКНБ) підтвердив, що "спецоперація із затримання колишнього президента Алмазбека Атамбаєва проводиться силами спеціального призначення ДКНБ КР". За непідтвердженою офіційно інформацією, з Бішкека в Кой-Таш на допомогу виїхали ще три автобуси зі спецпризначенцями, і, очевидно, штурм резиденції найближчими годинами буде продовжено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram