ГоловнаСвіт

Європейська Рада погодила майбутніх керівників інститутів ЄС, - Туск

Кандидатури має схвалити новий склад парламенту ЄС.

Європейська Рада погодила майбутніх керівників інститутів ЄС, - Туск
Фото: EPA/UPG

Європейська Рада у вівторок погодила майбутніх керівників інститутів ЄС, запропонувавши кандидатури Жозепа Борреля, Крістін Лагард, Урсули фон дер Ляйєн і Шарля Мішеля на основні позиції.

Про це повідомив голова Євроради Дональд Туск, передає Інтерфакс-Україна.

Так, на пост глави Єврокомісії пропонується німецький міністр оборони фон дер Ляйєн, на пост глави європейської дипломатії - іспанець Жозеп Боррель, на пост глави ЄЦБ - глава МВФ Крістін Лагард. На пост, який обіймає сам Туск - голову Євроради - висунута кандидатура бельгійського прем'єра Шарля Мішеля.

Тепер для того, щоб ці призначення відбулися, запропоновані Єврорадою кандидатури має затвердити новий склад парламенту ЄС.

Кандидатів на посади голови Єврокомісії, глави дипломатії ЄС, глави Європейського Центробанку і голови Євроради повинна була представити Європейська рада після недавніх виборів у Європарламент.

Європейська Рада не відразу змогла узгодити майбутніх керівників інститутів ЄС. Саміт відкрився в неділю. Він проходив з призупиненням всю ніч на понеділок. А в понеділок через відсутність домовленостей європейських лідерів щодо кандидатур саміт був призупинений до вівторка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram