ГоловнаСвіт

У Москві пройшли поодинокі пікети на підтримку українських політв'язнів

Активісти виступили за обмін утримуваними особами між Росією і Україною.

У Москві в неділю, 5 травня, пройшли поодинокі пікети на підтримку українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів Кремля. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Фото: Konstantin Kotov / Facebook

"Активісти вийшли до станції метро Арбатська з плакатами "Обмін всіх на всіх! Свободу Олегу!", "Ні - війні з Україною", - йдеться в матеріалі.

Після початку акції співробітники російської поліції підійшли до одного з громадських активістів Костянтина Котова для перевірки документів.

"Вони перевірили у мене паспорт, переконалися, що я громадянин Росії. Хотіли ще реєстрацію, але я не показав. Довго сперечалися, я їх переконував, що реєстрацію перевіряти вони не мають права. Зрештою вони пішли", - розповів активіст.

Фото: Konstantin Kotov / Facebook

Видання повідомляє, що 1 травня в Москві пройшли поодинокі пікети з вимогою звільнити громадян України, яких з політичних мотивів утримують в Росії та анексованому Криму, зокрема, українських моряків, які були захоплені ФСБ біля берегів Криму в листопаді 2018 року, Олега Сенцова, кримчанина Володимира Балуха та інших кримськотатарських активістів.

Нагадаємо, наприкінці квітня у США оприлюднили доповідь про політичні репресії в Росії. Так, станом на березень 2019 року кількість політв'язнів в РФ зросла до 236 осіб, включаючи тих, які перебувають на території окупованого Криму. Серед них опозиційні політики і активісти, представники релігійних та національних меншин, ЛГБТ-активісти, а також громадяни України та проукраїнські активісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram