ГоловнаСвіт

У Росії заборонили користуватися месенджерами анонімно

Мобільні оператори повинні надати номер телефону користувача протягом 20 хвилин.

У Росії заборонили користуватися месенджерами анонімно
В России запретили пользоваться мессенджерами анонимно
Фото: fm.cnbc.com

У Росії у неділю, 5 травня, набула чинності постанова уряду, що забороняє користуватися месенджерами анонімно. Про це повідомляє ТАСС.

Так, згідно з документом, адміністрації месенджерів повинні ідентифікувати своїх користувачів за номерами їхніх мобільних телефонів.

"Тепер месенджери мають перевіряти інформацію про реєстрацію номера телефону користувача у мобільного оператора. Той, своєю чергою, протягом 20 хвилин зобов'язаний надати запитувану інформацію. Якщо оператор не встиг відповісти або номери телефону не виявлені в базі даних, то ідентифікація не буде вважатися пройденою", - йдеться в повідомленні.

У тому випадку, якщо мобільний оператор знаходить в базі потрібний номер телефону, то після цього, він повинен вказати, якими месенджерами користується абонент і присвоїти йому спеціальний ідентифікаційний код.

Своєю чергою, адміністрація месенджера повинна буде обмежити можливість надсилати і отримувати повідомлення для тих користувачів, які не пройшли ідентифікацію.

Нагадаємо, 1 травня Путін підписав закон про ізоляцію російського інтернету. Інтернет-провайдери і оператори зв'язку повинні будуть встановити спеціальне обладнання, вибране Роскомнаглядом. Воно буде фільтрувати трафік і забезпечувати блокування заборонених ресурсів, а також дублювати систему маршрутизації трафіку всередині країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram