ГоловнаСвіт

Екс-президент Перу застрелився під час затримання у справі про корупцію (оновлено)

Алан Гарсія помер у лікарні під час операції.

Екс-президент Перу застрелився під час затримання у справі про корупцію (оновлено)
Алан Гарсия
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Перу Алан Гарсія спробував вкоротити собі віку після того, як суд ухвалив заарештувати його у справі про корупцію.

Про це повідомляє DailyМail.

Зазначають, що правоохоронці прийшли додому до екс-президента і пред'явили йому ордер на арешт. Після цього Гарсія несподівано вистрілила собі в шию. Його терміново госпіталізували і прооперували.

За інформацією медиків, Гарсія переніс три зупинки серця в операційній і тричі потребував реанімації. Рентгенівські знімки, які показують вогнепальне поранення, свідчать, що куля повністю пройшла через його голову.

Фото: dailymail.co.uk

За рішенням суду, колишнього президента мали заарештувати на 10 днів. У рамках справи також заарештували колишнього міністра виробництва Перу Луїса Наву і віце-президента державної нафтокомпанії Petroperu Мігеля Аталу. Розслідування стосується корупційного скандалу навколо бразильської будівельної компанії Odebrecht у 2014 році. За версією слідства, колишній президент міг отримати від компанії $100 тис. в обмін на допомогу в укладанні вигідних контрактів.

Гарсія свою провину заперечує. У листопаді 2018 року він просив про політичний притулок в Уругваї.

Оновлення. Гарсія помер у лікарні під час хірургічної операції, передає Reuters.

Нагадаємо, в березні в Каліфорнії затримали п'яного екс-президента Перу, 73-річного Алехандро Толедо. Він був утікачем, оголошеним у розшук за звинуваченням у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram