ГоловнаСвіт

Президент Південної Кореї закликав Трампа провести третій саміт США-КНДР

Президент США заявив, що двері для діалогу з Кім Чен Ином завжди відчинені.

Президент Південної Кореї закликав Трампа провести третій саміт США-КНДР
Дональд Трамп и Мун Чже Ин
Фото: reuters

11 квітня президент США Дональд Трамп зустрівся з лідером Південної Кореї Мун Чже Іном. Під час переговорів політики обговорили можливість проведення третього саміту між США і Північною Кореєю з питання денуклеаризації, повідомляє Reuters.

"Важливе завдання, з яким ми стикаємося зараз, полягає в тому, щоб підтримати імпульс діалогу, а також висловити позитивну перспективу щодо третього саміту США та Північної Кореї перед міжнародним співтовариством", - заявив президент Південної Кореї Мун Чже Ін.

Він сказав Трампу, що зв'яжеться з Північною Кореєю з метою поговорити про проведення міжкорейського саміту найближчим часом.

Трамп, своєю чергою, висловив готовність ще раз зустрітися з Кім Чен Ином.

"Третій саміт може відбутися. Але це крок за кроком. Це не швидкий процес", - сказав він. Також лідер США наголосив, що двері для діалогу з Кім Чен Ином завжди відчинені.

Незважаючи на це, Трамп заявив, що Вашингтон залишить санкції стосовно Пхеньяна, оскільки Північна Корея, хоч і призупинила свої ядерні випробування, але не зробила значущих кроків з припинення своєї програми створення ядерної зброї. Про санкції він додав: "Ми завжди могли їх посилити, але я не хотів робити цього зараз".

Нагадаємо, перша зустріч між Кім Чен Ином відбулася 12 червня 2018 року в Сінгапурі. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує прихильність повної денуклеаризації, а Вашингтон, своєю чергою, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Друга зустріч пройшла у В'єтнамському Ханої 27 лютого 2019 року. Лідери не досягли домовленості на переговорах і ніяких документів не підписали. "Голова Кім і я, ми хочемо правильної угоди. Швидкість не важлива. Важливим є те, щоб ми досягли розуміння", - зазначив тоді Дональд Трамп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram