ГоловнаСвіт

Трамп зустрівся з Кім Чен Ином

Основною темою саміту було ядерне роззброєння КНДР.

У Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч діючого президента США Дональда Трампа з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Основною темою саміту було ядерне роззброєння КНДР.

Саміт проходив у п'ятизірковому готелі Capella на курортному острові Сентоза. Перед його початком Кім Чен Ин і Дональд Трамп обмінялися історичним рукостисканням.

Трамп заявив, що сподівається на успіх переговорів і не сумнівається, що відносини США з Пхеньяном будуть "приголомшливими". Кім Чен Ин додав, що "довелося подолати чимало перешкод", щоб зустріч відбулася.

Фото: EPA

Близько 50 хвилин лідери США і КНДР розмовляли один на один (разом з ними залишилися тільки перекладачі), після чого до них приєдналися радники і можновладні учасники обох делегацій: з боку США - держсекретар Майк Помпео, радник з національної безпеки Джон Болтон, голова апарату Білого дому Джон Келлі, а з боку КНДР - заступник голови Трудової партії Кореї Кім Йон Чхоль, міністр закордонних справ КНДР Лі Йон Хо, заступник голови ЦК ТПК Лі Су Йон.

Після закінчення саміту в розширеному складі Трамп і Кім Чен Ин ще раз потисли один одному руки. Офіційної заяви за підсумками зустрічі не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram