ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин запропонував відповісти ворогам стрімким зростанням економіки КНДР

Він вважає, що це дозволить завдати удару "ворожими силам". 

Кім Чен Ин запропонував відповісти ворогам стрімким зростанням економіки КНДР
Фото: EPA/UPG

За рахунок розвитку економіки КНДР повинна завдати удару своїм супротивникам, які за допомогою санкцій намагаються підпорядкувати собі Північну Корею. Про це в середу, 10 квітня, заявив Кім Чен Ин, виступаючи на пленумі ЦК Трудової партії Кореї, передає "Інтерфакс-Україна".

Північнокорейський лідер підкреслив, що слід подвоїти власні зусилля щодо розвитку економіки КНДР. За його словами, це дозволить "завдати відчутного удару по тих ворожих силах, які з налитими кров'ю очима помилково вважають, що санкції можуть поставити КНДР на коліна", повідомило в четвер Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Хоч Кім Че Ин не згадував у своїх промовах США, але до "ворожих сил", очевидно, належать Сполучені Штати. Таким чином у своєму виступі північнокорейський лідер фактично дав оцінку підсумкам ханойської зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, яка завершилася безрезультатно через відмову Вашингтона пом'якшити санкції проти Пхеньяна.

Крім цього, в повідомленні ЦТАК нічого не сказано про відмову КНДР від денуклеаризації або подальші контакти з США.

Нагадаємо, перша зустріч президента США з лідером КНДР відбулася 12 червня 2018 року в Сінгапурі. За підсумками зустрічі Ин і Трамп підписали документ, в якому Північна Корея підтверджує прихильність повної денуклеаризації, а Вашингтон, своєю чергою, зобов'язується надати Пхеньяну гарантії безпеки.

Друга зустріч пройшла у В'єтнамі, в Ханої, 27 лютого 2019 року. Переговори двох лідерів не увінчалися успіхом, проте вони "сподіваються на нові зустрічі в майбутньому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram