ГоловнаСвіт

Трамп не досяг домовленостей з Кімом через вимоги закрити секретний завод зі збагачення урану, - ЗМІ

Розвідка США вирахувала його за допомогою супутникового аналізу території КНДР.

Трамп не досяг домовленостей з Кімом через вимоги закрити секретний завод зі збагачення урану, - ЗМІ
Дональд Трамп и Ким Чен Ын во время встречи в Ханое, февраль 2019
Фото: EPA/UPG

Зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина у в'єтнамському Ханої завершилася достроково через вимоги американської сторони закрити секретне підприємство зі збагачення урану.

Як стверджує газета The Sunday Times, переговори перервалися після того, як північнокорейський лідер відмовився виконати цю умову.

Може йтися про об'єкт під назвою «Кангсон», який розташований в промисловому місті Чхолліма недалеко від Пхеньяна, припускає видання.

The New York Times уточнює, що висновок про місцезнаходження такого заводу зробили на основі аналізу супутникових знімків фахівці Центру з ядерного нерозповсюдження Інституту міжнародних досліджень Міддлбері в місті Монтерей (штат Каліфорнія)

За даними видання, розвідка США давно вважала, що в КНДР діє ще одне підприємство зі збагачення урану.

Нагадаємо, з 27 по 28 лютого в Ханої пройшов другий американо-корейський саміт. Лідери двох країн не досягли ніякої угоди за його підсумками, проте заявили про необхідність продовжувати обговорення питання про денуклеаризацію КНДР. Переговори завершилися раніше планованого часу. Причина зміни в графіку зустрічі не повідомлялася.

Пізніше Трамп повідомив, що наполягав на повній денуклеаризації корейського півострова, а представники другої сторони - що готові забезпечити її лише в певних районах. Представники КНДР відзначали, що Вашингтон вимагав виконання ще однієї вимоги, однак вони не уточнювали, про що саме йшлося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram